Σούσι με κεχρί

Суши с просо

Αυτά τα εύκολα και νόστιμα ρολά σούσι φτιάχνονται με κεχρί και φρέσκες γεμίσεις, με τη γεύση τους να εμπλουτίζεται με τουρσί τζίντζερ και wasabi. Απολαύστε τα ως μέρος ενός κυρίως πιάτου ή ως σνακ.

Συστατικά:

Για το σούσι:

  • 1 ώρα κεχρί?
  • 2 ώρες νερό?
  • 2-3 φύλλα nori?
  • 1 ώρα αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες julienne.
  • 1 ώρα καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες julienne.
  • 1 ώρα κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες.

Για το τζίντζερ τουρσί:

  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού.
  • 1 κουτ. ωμό μέλι?
  • Κομμάτι 2-3 εκ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

Για το wasabi:

  • 1 κουτ. σκόνη wasabi?
  • 1-2 π. μεγάλο. νερό.

Τρόπος παρασκευής:

Τζίντζερ τουρσί: Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού με το ωμό μέλι και χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες και βυθίστε το στο υγρό. Αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βράζουμε το κεχρί: βάζουμε το νερό και το κεχρί σε μια μικρή κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κεχρί και να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ρολάροντας το σούσι: τοποθετήστε ένα φύλλο nori σε μια σανίδα, με τη μακριά άκρη προς το μέρος σας. Απλώστε περίπου ¾ φλιτζάνι κεχρί στη μία άκρη του φύλλου, πιο κοντά σας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα, αφήνοντας περίπου 2 εκ. κενό χώρο στο επάνω μέρος. Τοποθετήστε λίγη από τις γεμίσεις (αγγούρι, καρότο, λάχανο) στη μέση της στρώσης του κεχριού.

Ξεκινήστε προσεκτικά να τυλίγετε το φύλλο nori από το κάτω άκρο προς τα πάνω, σφίγγοντας καλά. Πριν τελειώσετε το ρολό, βυθίστε ένα δάχτυλο στη μαρινάδα με τζίντζερ και περάστε το κατά μήκος της πάνω άκρης του φύλλου για να κολλήσει. Κόβουμε κάθε ρολό με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα προϊόντα.

Wasabi: ανακατεύουμε τη σκόνη wasabi με νερό μέχρι να ληφθεί μια ομοιογενής πάστα.

Σερβίρετε αμέσως το σούσι από κεχρί, συνοδευόμενο από wasabi και τουρσί τζίντζερ.

Συμβουλές:

Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα τζίντζερ τουρσί και να το προσθέσετε σε σαλάτες, λαχανικά στον ατμό ή πιάτα γουόκ. Αποθηκεύστε το σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Μέγεθος σερβιρίσματος για 2-3 άτομα.

Για τη δημιουργία αυτού του άρθρου χρησιμοποιήθηκε υλικό από τον Anthony William - Medical Medium®

Ο Άντονι Γουίλιαμ, δημιουργός του παγκόσμιου κινήματος χυμού σέλινου και #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times των "The Medium Healer: Cleanse for Health", "The Medium Healer: Help for the Liver", "The Medium Healer: The Most Useful Foods", "The Medium Healer: Thyroid Healing", "The Medium Healer" για την υγεία, "The Medium Healer" και "The Medium Healer" in the Branch: γεννημένος με τη μοναδική ικανότητα να συνομιλεί με το Πνεύμα της Συμπόνιας, το οποίο του παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες για την υγεία που είναι μπροστά από την εποχή του.

Αυτό το ιστολόγιο, το περιεχόμενό του και όλο το σχετικό υλικό παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή. Τίποτα που περιέχεται ή είναι προσβάσιμο από αυτό το ιστολόγιο δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή, ούτε υπόσχεση οφελών, αξίωση θεραπείας, νομική εγγύηση ή εγγύηση για τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν . Ποτέ μην αγνοείτε τις ιατρικές συμβουλές και μην καθυστερείτε να τις αναζητήσετε λόγω κάτι που διαβάζετε σε αυτό το ιστολόγιο ή οποιουδήποτε σχετικού υλικού. Η Prirodnik EOOD και η ομάδα της δεν είναι ιατρικά πρόσωπα και δεν ισχυρίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο, θεραπεία ή φροντίδα, ή ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας, άσκησης ή συμπληρώματος ή εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ιατρική πάθηση , η οποία απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας δεν έχει αξιολογήσει καμία δήλωση, αξίωση ή δήλωση που έγινε ή είναι προσβάσιμη από αυτό το ιστολόγιο ή οποιοδήποτε σχετικό υλικό. Το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου και οποιουδήποτε σχετικού υλικού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του Prirodnik EOOD ή του κύριου συγγραφέα και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι σωστό, πλήρες ή ενημερωμένο. Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους πόρους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως αναφορές και βοηθήματα για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να βρείτε άλλους πόρους του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και δεν προορίζονται να δηλώσουν ή να υπονοήσουν ότι η Prirodnik EOOD ή ο κύριος συγγραφέας συνιστά, υποστηρίζει, υποστηρίζει, χορηγεί ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή συνδέονται με οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό που σχετίζεται με το αναφερόμενο υλικό ή είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εμπορική ονομασία, καταχωρημένο εμπόριο εμπορικό σήμα, λογότυπο, νομική ή επίσημη σφραγίδα ή σύμβολο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίζεται στο αναφερόμενο υλικό.

Προϊόντα από το άρθρο

Παρόμοια άρθρα

Πουτίγκα καραμέλας χωρίς γλουτένη με χουρμάδες

Η πουτίγκα χουρμά, γνωστή και ως «κολλώδης πουτίγκα καραμέλας», είναι δύσκολο να νικηθεί για την απίστευτη γεύση της και την κολλώδη σάλτσα καραμέλας που μουλιάζει...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Μίνι vegan φριτάτες

Αυτές οι μίνι φριτάτες δεν περιέχουν αυγά και γαλακτοκομικά - δύο τροφές που συχνά τροφοδοτούν παθογόνα πίσω από μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Φτιαγμένες με...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Σορμπέ ροδάκινου με τζίντζερ

Αυτή η φρουτώδης απόλαυση πάγου μπορεί να παρασκευαστεί όλο το χρόνο – χρησιμοποιήστε τόσο συσκευασμένα κατεψυγμένα ροδάκινα όσο και αυτά που έχετε μαζέψει και καταψύξει...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Ψημένα τριαντάφυλλα μήλων

Τα ψημένα τριαντάφυλλα μήλου είναι σαν τη γέμιση μηλόπιτας, αλλά χωρίς την τραγανή κρούστα – όμορφα διαμορφωμένα σε φλιτζάνια και σερβίρονται ζεστά, κατευθείαν από το...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα