Αυτή η λαχταριστή συνταγή σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Φτιαγμένα χωρίς γαλακτοκομικά, γλουτένη, ραφιναρισμένη ζάχαρη και λίπος, αυτά τα σάντουιτς είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απολαύσετε μια κλασική λιχουδιά χωρίς τις ανεπιθύμητες συνέπειες. Μπορείτε να τα φτιάξετε εκ των προτέρων και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη – είναι ιδανικά για μετά το σχολείο ή τη δουλειά, για επιδόρπιο ή όταν διασκεδάζετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Οι μπανάνες είναι μια τροφή με υψηλή αντιική δράση – τόσο ισχυρή που μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ρετροϊού HIV. Πλούσιες σε τρυπτοφάνη, οι μπανάνες μπορούν να ανακουφίσουν τα προβλήματα ύπνου, να δημιουργήσουν μια αίσθηση ηρεμίας, να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν στην κατάθλιψη. Και όσοι ανησυχούν για την κάντιντα δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν – οι μπανάνες στην πραγματικότητα καταστρέφουν τους μύκητες, ενώ ταυτόχρονα θρέφουν τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς στο εντερικό σύστημα. Αυτό τα καθιστά επίσης χρήσιμα στην παραγωγή βιταμίνης Β12 , επειδή η υγιής εντερική χλωρίδα υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία στον ειλεό.
Συστατικά:
Για τα μπισκότα:
- 1 1/3 ώρας βρώμη χωρίς γλουτένη
- Αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη για 1 ώρα.
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ;
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ;
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά);
- 1/4 ώρας λιωμένο λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας ;
- 1/3 ώρας καθαρό σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας ή εκχύλισμα χωρίς αλκοόλ.
Για το παγωτό:
- 3 κατεψυγμένες μπανάνες
- 2-3 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας ή εκχύλισμα χωρίς αλκοόλ.
Μέθοδος παρασκευής:
Φτιάξτε το παγωτό χοντροκόβοντας τις κατεψυγμένες μπανάνες και τοποθετώντας τες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. χλιαρό νερό ή γάλα αμυγδάλου, αν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύκολο το ανακάτεμα. Τοποθετήστε σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για 3 έως 5 ώρες να σφίξει.
Για να ετοιμάσετε τα μπισκότα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη , το αλεύρι βρώμης , τη μαγειρική σόδα , το μπέικιν πάουντερ και το θαλασσινό αλάτι .
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι καρύδας , τη ζάχαρη καρύδας , το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή μια μεσαία κουτάλα για μπισκότα, πλάστε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Πιέστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να σχηματιστούν δίσκοι.
Ψήνουμε για 8-12 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει σε σχάρα.
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς, τοποθετήστε μια μεγάλη μπάλα παγωτού πάνω σε ένα μπισκότο και πιέστε την με ένα άλλο για να σχηματίσετε ένα σάντουιτς.
Αν θέλετε, επιστρέψτε τα σάντουιτς στην κατάψυξη για να σφίξουν περισσότερο ή σερβίρετε αμέσως.
Μέγεθος μερίδας για 4-6 άτομα.