Σούσι με σπαράγγια

Суши с аспержи

Αυτά τα μικρά μπουκιές σούσι είναι ελαφριά, νόστιμα και διασκεδαστικά στην παρασκευή τους. Η σάλτσα βουτήματος και το wasabi προσθέτουν έξτρα γεύση και πικάντικη υφή! Αυτό είναι σούσι που μπορείς να φας όσο θέλεις – χωρίς τύψεις.

Συστατικά:

Ρύζι με κουνουπίδι:

  • 1/2 κεφάλι κουνουπιδιού (περίπου 6 μπουκετάκια)
  • 1/3 ώρας ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.

Γέμιση:

  • 6 φέτες σπαραγγιού, καθαρισμένες
  • 6 φύλλα νορί.
  • 1/2 ώρας ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
  • 6 κλαδάκια φρέσκου κρεμμυδιού
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (julienne).

Σάλτσα για βουτιά:

  • 1/2 ώρα φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ώριμη πιπεριά τσίλι ;
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ;
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Νιφάδες Atlantic dulse (προαιρετικά).

Για σερβίρισμα:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi;
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.

Μέθοδος παρασκευής:

Ετοιμάστε τη σάλτσα ανακατεύοντας μαζί τον χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, την πιπεριά καγιέν , το σκόρδο, το τζίντζερ, τον χυμό λάιμ, το μέλι και το dulce de leche (αν χρησιμοποιείτε). Ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Βάλτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσουν υφή σαν ρύζι.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο κεραμικό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι για κουνουπίδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βάλτε περίπου 7-8 εκ. νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα, τοποθετήστε μέσα ένα καλάθι ατμομάγειρα, προσθέστε τα σπαράγγια και σκεπάστε. Σιγοβράστε τα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τοποθετήστε ένα φύλλο νόρι σε μια σανίδα κοπής με τη μακριά πλευρά προς τα εσάς. Όταν το ρύζι για κουνουπίδι κρυώσει αρκετά, προσθέστε περίπου 3/4 κουταλάκι του γλυκού. από αυτό στην άκρη του φύλλου nori που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς και απλώστε το ομοιόμορφα, αφήνοντας περίπου 2-2,5 cm κενό χώρο στην πάνω άκρη του φύλλου.

Τοποθετήστε τα σπαράγγια, τα ραπανάκια, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το αγγούρι στον πάτο της στρώσης ρυζιού.

Ξεκινήστε προσεκτικά να τυλίγετε το φύλλο nori από κάτω προς τα πάνω, πιέζοντάς το σφιχτά. Λίγο πριν τελειώσετε το ρολό, βουτήξτε το δάχτυλό σας στη σάλτσα και περάστε την κατά μήκος της πάνω άκρης του φύλλου για να κολλήσει. Τυλίξτε το ρολό μέχρι πάνω. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κάθε ρολό σούσι σε ίσα κομμάτια. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατέψτε τη σκόνη wasabi με νερό μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

Σερβίρετε το σούσι αμέσως με τη σάλτσα και το wasabi.

Μερίδα για 2 άτομα.

Για τη δημιουργία αυτού του άρθρου χρησιμοποιήθηκε υλικό από τον Anthony William - Medical Medium®

Ο Άντονι Γουίλιαμ, δημιουργός του παγκόσμιου κινήματος χυμού σέλινου και #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times των "The Medium Healer: Cleanse for Health", "The Medium Healer: Help for the Liver", "The Medium Healer: The Most Useful Foods", "The Medium Healer: Thyroid Healing", "The Medium Healer" για την υγεία, "The Medium Healer" και "The Medium Healer" in the Branch: γεννημένος με τη μοναδική ικανότητα να συνομιλεί με το Πνεύμα της Συμπόνιας, το οποίο του παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες για την υγεία που είναι μπροστά από την εποχή του.

Αυτό το ιστολόγιο, το περιεχόμενό του και όλο το σχετικό υλικό παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή. Τίποτα που περιέχεται ή είναι προσβάσιμο από αυτό το ιστολόγιο δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή, ούτε υπόσχεση οφελών, αξίωση θεραπείας, νομική εγγύηση ή εγγύηση για τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν . Ποτέ μην αγνοείτε τις ιατρικές συμβουλές και μην καθυστερείτε να τις αναζητήσετε λόγω κάτι που διαβάζετε σε αυτό το ιστολόγιο ή οποιουδήποτε σχετικού υλικού. Η Prirodnik EOOD και η ομάδα της δεν είναι ιατρικά πρόσωπα και δεν ισχυρίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο, θεραπεία ή φροντίδα, ή ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας, άσκησης ή συμπληρώματος ή εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ιατρική πάθηση , η οποία απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας δεν έχει αξιολογήσει καμία δήλωση, αξίωση ή δήλωση που έγινε ή είναι προσβάσιμη από αυτό το ιστολόγιο ή οποιοδήποτε σχετικό υλικό. Το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου και οποιουδήποτε σχετικού υλικού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του Prirodnik EOOD ή του κύριου συγγραφέα και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι σωστό, πλήρες ή ενημερωμένο. Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους πόρους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως αναφορές και βοηθήματα για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να βρείτε άλλους πόρους του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και δεν προορίζονται να δηλώσουν ή να υπονοήσουν ότι η Prirodnik EOOD ή ο κύριος συγγραφέας συνιστά, υποστηρίζει, υποστηρίζει, χορηγεί ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή συνδέονται με οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό που σχετίζεται με το αναφερόμενο υλικό ή είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εμπορική ονομασία, καταχωρημένο εμπόριο εμπορικό σήμα, λογότυπο, νομική ή επίσημη σφραγίδα ή σύμβολο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίζεται στο αναφερόμενο υλικό.

Προϊόντα από το άρθρο

Παρόμοια άρθρα

χωριάτικη

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις – τόσο για τα μάτια όσο και για τους γευστικούς κάλυκες. Είναι όμορφη, νόστιμη και...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Μοχίτο φράουλας χωρίς αλκοόλ

Αυτό το μη αλκοολούχο μοχίτο φράουλας είναι το τέλειο ρόφημα για οικογενειακές συγκεντρώσεις και φίλους, καθώς και για κάθε αργία, γιορτή ή ειδική περίσταση. Γλυκό...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Σαλάτα γλυκοπατάτας και μαύρων φασολιών με πικάντικη βινεγκρέτ λάιμ

Αν ψάχνετε για μια φρέσκια, θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή συνταγή, αυτή η σαλάτα με γλυκοπατάτες και μαύρα φασόλια με μια πικάντικη βινεγκρέτ λάιμ θα...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Μπάρες επιδόρπιου με βερίκοκο

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτές οι μπάρες επιδόρπιου με βερίκοκο είναι ιδανικές για αυτόν τον σκοπό....

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα