Τσιπς ανανά ή ψητό μήλο με πικάντικη σάλτσα μάνγκο

Чипс от ананас или печена ябълка с пикантна салса от манго

Τα πατατάκια και η σάλτσα είναι ένα κλασικό γρήγορο σνακ και αγαπημένο γεύμα μπροστά στην τηλεόραση, και σε αυτή την εκδοχή τα πατατάκια φρούτων και η σάλτσα με γεύση μάνγκο αποτελούν μια μοναδική υγιεινή εναλλακτική λύση στο πρωτότυπο. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει οδηγίες για την παρασκευή ψημένων τσιπς μήλου ή ωμών αφυδατωμένων τσιπς ανανά. Και οι δύο εκδοχές είναι εξίσου νόστιμες.

Ο ανανάς διαλύει τις πέτρες στη χολή. Τα εξαιρετικά όξινα οξέα των φρούτων του και οι χημικές ενώσεις του εισέρχονται επίσης εύκολα στο συκώτι, λειτουργώντας ως μηχανισμοί καθαρισμού και διασποράς για να καθαρίσουν και να αποβάλουν τα κολλώδη, γλοιώδη υπολείμματα, τα σκουπίδια και τα υποπροϊόντα που μπορεί να συσσωρευτούν στο συκώτι από πλήθος παρασίτων. Ο ανανάς μπορεί να είναι στυπτικός, γι' αυτό προτιμήστε τα κάτω δύο τρίτα για το πιο γλυκό και ισορροπημένο μέρος του φρούτου.

Το μάνγκο δροσίζει το τοξικό, υπερθερμασμένο συκώτι, καταπραΰνοντας το για να αποτρέψει το όργανο από το να μπει σε σπασμούς. Η κίτρινη προς πορτοκαλί χρωστική ουσία του μάνγκο θρέφει τους λοβούς του ήπατος και ενισχύει τα ηπατοκύτταρα και τα κύτταρα Kupffer, επιτρέποντάς τους να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους. Το μάνγκο έχει επίσης μια μοναδική φυτοχημική ένωση που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα του ήπατος να καταστρέψει θύλακες βακτηρίων που δημιουργούν ηπατικά αποστήματα. Βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης του ήπατος και του θανάτου των κυττάρων, ενώ βελτιώνει την παραγωγή χολής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το μάνγκο στο άρθρο μας «Μάνγκο - Ο βασιλιάς των φρούτων».

Συστατικά:

4 κόκκινα μήλα ή 1 ανανά,
2 κουταλάκια του γλυκού μάνγκο σε κύβους,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε κύβους,
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους,
1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο,
1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό,
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ,
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ώριμο jalapeño (προαιρετικά).

Οδηγίες:

Για να ετοιμάσετε τα ψημένα τσιπς μήλου, προθερμάνετε το φούρνο στους 90°C. Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες πάχους όχι μεγαλύτερου από 0,5 cm και τις τοποθετείτε σε δύο ταψιά που έχουν στρωθεί με χαρτί ψησίματος. Ψήστε τις φέτες μήλου για 2 ώρες και στη συνέχεια βγάλτε τις από το φούρνο. Οι φέτες μήλου θα συνεχίσουν να γίνονται τραγανές καθώς κρυώνουν.

Για να φτιάξετε ωμά τσιπς ανανά, κόψτε τον ανανά σε κομμάτια πάχους όχι μεγαλύτερου από 0,5 εκ. και τοποθετήστε τα σε δύο δίσκους αφυδάτωσης. (Θυμηθείτε: χρησιμοποιήστε τα γλυκά κάτω 2/3 του ανανά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι.) Αφυδατώστε στους 40°C για περίπου 16 ώρες. Ο απαιτούμενος χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι οι φέτες του ανανά και πόσο υγρό είναι το κέντρο του.

Για να φτιάξετε τη σάλσα, συνδυάστε το μάνγκο, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό, τον χυμό λάιμ, τη σκελίδα σκόρδου και τη σκόνη τσίλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Προσθέστε jalapenos ανάλογα με την επιθυμητή οξύτητα. Σερβίρετε τη σάλσα μαζί με τα τσιπς μήλου ή ανανά και απολαύστε!

Σερβίρει 2 άτομα.

Για τη δημιουργία αυτού του άρθρου χρησιμοποιήθηκε υλικό από τον Anthony William - Medical Medium®

Ο Άντονι Γουίλιαμ, δημιουργός του παγκόσμιου κινήματος χυμού σέλινου και #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times των "The Medium Healer: Cleanse for Health", "The Medium Healer: Help for the Liver", "The Medium Healer: The Most Useful Foods", "The Medium Healer: Thyroid Healing", "The Medium Healer" για την υγεία, "The Medium Healer" και "The Medium Healer" in the Branch: γεννημένος με τη μοναδική ικανότητα να συνομιλεί με το Πνεύμα της Συμπόνιας, το οποίο του παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες για την υγεία που είναι μπροστά από την εποχή του.

Αυτό το ιστολόγιο, το περιεχόμενό του και όλο το σχετικό υλικό παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή. Τίποτα που περιέχεται ή είναι προσβάσιμο από αυτό το ιστολόγιο δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή, ούτε υπόσχεση οφελών, αξίωση θεραπείας, νομική εγγύηση ή εγγύηση για τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν . Ποτέ μην αγνοείτε τις ιατρικές συμβουλές και μην καθυστερείτε να τις αναζητήσετε λόγω κάτι που διαβάζετε σε αυτό το ιστολόγιο ή οποιουδήποτε σχετικού υλικού. Η Prirodnik EOOD και η ομάδα της δεν είναι ιατρικά πρόσωπα και δεν ισχυρίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο, θεραπεία ή φροντίδα, ή ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας, άσκησης ή συμπληρώματος ή εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ιατρική πάθηση , η οποία απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας δεν έχει αξιολογήσει καμία δήλωση, αξίωση ή δήλωση που έγινε ή είναι προσβάσιμη από αυτό το ιστολόγιο ή οποιοδήποτε σχετικό υλικό. Το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου και οποιουδήποτε σχετικού υλικού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του Prirodnik EOOD ή του κύριου συγγραφέα και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι σωστό, πλήρες ή ενημερωμένο. Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους πόρους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως αναφορές και βοηθήματα για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να βρείτε άλλους πόρους του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και δεν προορίζονται να δηλώσουν ή να υπονοήσουν ότι η Prirodnik EOOD ή ο κύριος συγγραφέας συνιστά, υποστηρίζει, υποστηρίζει, χορηγεί ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή συνδέονται με οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό που σχετίζεται με το αναφερόμενο υλικό ή είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εμπορική ονομασία, καταχωρημένο εμπόριο εμπορικό σήμα, λογότυπο, νομική ή επίσημη σφραγίδα ή σύμβολο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίζεται στο αναφερόμενο υλικό.

Προϊόντα από το άρθρο

Παρόμοια άρθρα

Μίνι vegan φριτάτες

Αυτές οι μίνι φριτάτες δεν περιέχουν αυγά και γαλακτοκομικά - δύο τροφές που συχνά τροφοδοτούν παθογόνα πίσω από μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Φτιαγμένες με...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Σορμπέ ροδάκινου με τζίντζερ

Αυτή η φρουτώδης απόλαυση πάγου μπορεί να παρασκευαστεί όλο το χρόνο – χρησιμοποιήστε τόσο συσκευασμένα κατεψυγμένα ροδάκινα όσο και αυτά που έχετε μαζέψει και καταψύξει...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Ψημένα τριαντάφυλλα μήλων

Τα ψημένα τριαντάφυλλα μήλου είναι σαν τη γέμιση μηλόπιτας, αλλά χωρίς την τραγανή κρούστα – όμορφα διαμορφωμένα σε φλιτζάνια και σερβίρονται ζεστά, κατευθείαν από το...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Τηγανίτες πατάτας με φρέσκο ​​αγγούρι και σαλάτα ραπανάκι

Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες πατάτας γίνονται ευχάριστα τραγανές στο φούρνο και συμπληρώνονται υπέροχα από μια φρέσκια σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκι. Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε,...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα