Веган ризото с просо и гъби

Веган ризото с просо и гъби

Ако сте почитатели на ризотото, опитайте тази усъвършенствана версия, приготвена с просо, което е по-добра зърнена храна от ориза, когато става въпрос за хора, които се лекуват. Освен това просото е по-вкусно, заради леко ореховия си вкус. Гъбите, лукът, чесънът и билките добавят лечебни хранителни вещества и вкус към това ястие, което е най-добре да се консумира за вечеря заедно със зеленолистна салата.

Съставки:

  • 1 средно голяма глава лук, нарязан на ситно;
  • 1 1/2 ч.ч. тънко нарязани гъби*;
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани;
  • 1 ч.ч. просо;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • 1 с.л. прясна мащерка;
  • 1 с.л. пресен риган;
  • 3-4 ч.ч. лечебен бульон или вода;
  • 1 ч.ч. свободно събран пресен магданоз и/или босилек, нарязани на ситно;
  • 1/4 ч.л. морска сол (по избор).

Начин на приготвяне:

Поставете голяма керамична тенджера с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете лука и гъбите и гответе в продължение на 3 до 5 минути, докато омекнат.

Добавете чесъна и гответе още 2-3 минути. Намалете температурата на средно ниска.

Добавете просото, червения пипер, мащерката, ригана и 1 чаша лечебен бульон или вода. Разбъркайте, докато се смесят равномерно. Гответе 17-20 минути, като разбърквате на всеки няколко минути и добавяте още лечебен бульон или вода, ако е необходимо.

Когато просото се свари, разбъркайте пресния магданоз или босилек. Добавете морската сол (ако използвате) и разбъркайте.

Сервирайте веднага.

*За гъбите измийте и изплакнете обилно с топла до гореща вода, преди да ги нарежете. Не използвайте лепкави или загниващи гъби. Това е признак за окисляване и разваляне.

Порция за 2-3 души.

Για τη δημιουργία αυτού του άρθρου χρησιμοποιήθηκε υλικό από τον Anthony William - Medical Medium®

Ο Άντονι Γουίλιαμ, δημιουργός του παγκόσμιου κινήματος χυμού σέλινου και #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times των "The Medium Healer: Cleanse for Health", "The Medium Healer: Help for the Liver", "The Medium Healer: The Most Useful Foods", "The Medium Healer: Thyroid Healing", "The Medium Healer" για την υγεία, "The Medium Healer" και "The Medium Healer" in the Branch: γεννημένος με τη μοναδική ικανότητα να συνομιλεί με το Πνεύμα της Συμπόνιας, το οποίο του παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες για την υγεία που είναι μπροστά από την εποχή του.

Αυτό το ιστολόγιο, το περιεχόμενό του και όλο το σχετικό υλικό παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή. Τίποτα που περιέχεται ή είναι προσβάσιμο από αυτό το ιστολόγιο δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή, ούτε υπόσχεση οφελών, αξίωση θεραπείας, νομική εγγύηση ή εγγύηση για τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν . Ποτέ μην αγνοείτε τις ιατρικές συμβουλές και μην καθυστερείτε να τις αναζητήσετε λόγω κάτι που διαβάζετε σε αυτό το ιστολόγιο ή οποιουδήποτε σχετικού υλικού. Η Prirodnik EOOD και η ομάδα της δεν είναι ιατρικά πρόσωπα και δεν ισχυρίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο, θεραπεία ή φροντίδα, ή ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας, άσκησης ή συμπληρώματος ή εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ιατρική πάθηση , η οποία απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας δεν έχει αξιολογήσει καμία δήλωση, αξίωση ή δήλωση που έγινε ή είναι προσβάσιμη από αυτό το ιστολόγιο ή οποιοδήποτε σχετικό υλικό. Το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου και οποιουδήποτε σχετικού υλικού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του Prirodnik EOOD ή του κύριου συγγραφέα και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι σωστό, πλήρες ή ενημερωμένο. Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους πόρους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως αναφορές και βοηθήματα για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να βρείτε άλλους πόρους του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και δεν προορίζονται να δηλώσουν ή να υπονοήσουν ότι η Prirodnik EOOD ή ο κύριος συγγραφέας συνιστά, υποστηρίζει, υποστηρίζει, χορηγεί ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή συνδέονται με οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό που σχετίζεται με το αναφερόμενο υλικό ή είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εμπορική ονομασία, καταχωρημένο εμπόριο εμπορικό σήμα, λογότυπο, νομική ή επίσημη σφραγίδα ή σύμβολο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίζεται στο αναφερόμενο υλικό.

Παρόμοια άρθρα

Μίνι vegan φριτάτες

Αυτές οι μίνι φριτάτες δεν περιέχουν αυγά και γαλακτοκομικά - δύο τροφές που συχνά τροφοδοτούν παθογόνα πίσω από μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Φτιαγμένες με...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Σορμπέ ροδάκινου με τζίντζερ

Αυτή η φρουτώδης απόλαυση πάγου μπορεί να παρασκευαστεί όλο το χρόνο – χρησιμοποιήστε τόσο συσκευασμένα κατεψυγμένα ροδάκινα όσο και αυτά που έχετε μαζέψει και καταψύξει...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Ψημένα τριαντάφυλλα μήλων

Τα ψημένα τριαντάφυλλα μήλου είναι σαν τη γέμιση μηλόπιτας, αλλά χωρίς την τραγανή κρούστα – όμορφα διαμορφωμένα σε φλιτζάνια και σερβίρονται ζεστά, κατευθείαν από το...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα
Τηγανίτες πατάτας με φρέσκο ​​αγγούρι και σαλάτα ραπανάκι

Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες πατάτας γίνονται ευχάριστα τραγανές στο φούρνο και συμπληρώνονται υπέροχα από μια φρέσκια σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκι. Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε,...

Από Aneliya Dikova
Διαβάστε περισσότερα