Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες πατάτας γίνονται ευχάριστα τραγανές στο φούρνο και συμπληρώνονται υπέροχα από μια φρέσκια σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκι. Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε, δοκιμάστε τα με διαφορετικές επικαλύψεις – για παράδειγμα πουρέ αβοκάντο ή μαύρα φασόλια, τα οποία είναι υπέροχα για τα μικρά πεινασμένα γύρω σας!
Πατάτες: Πλούσιες σε αμινοξέα που βοηθούν στην καταστολή των ιών, οι πατάτες είναι πολύτιμη πηγή φυσικών σακχάρων που θρέφουν το συκώτι και το διατηρούν σε βέλτιστη κατάσταση. Υποστηρίζουν επίσης την αποθήκευση γλυκογόνου, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην πρόληψη της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ και στη διατήρηση ενός σταθερού μεταβολισμού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας «Η θεραπευτική δύναμη της πατάτας».
Ραπανάκια: έχουν ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες του ήπατος. Οι δραστικές ενώσεις τους δρουν ως φυσικά αντισηπτικά που εμποδίζουν την εξάπλωση επιβλαβών μικροοργανισμών και ενισχύουν την ανοσολογική άμυνα του οργανισμού.
Αγγούρια: Εξαιρετική πηγή ζωογόνου νερού, τα αγγούρια βοηθούν στην ενυδάτωση του ήπατος και συμβάλλουν επίσης στη μείωση των συσσωρευμένων τοξινών και λιπών στο αίμα. Οι φυσικές τους ενώσεις καταπραΰνουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν στις διαδικασίες αποτοξίνωσης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τριμμένες πατάτες με το άμυλο βέλους και το μισό θαλασσινό αλάτι . Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρές τηγανίτες με διάμετρο περίπου 7–8 cm και πάχος 0,5 cm. Τοποθετήστε τα στους δίσκους και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω.
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε προσεκτικά τις τηγανίτες ανασηκώνοντας τις άκρες του χαρτιού ψησίματος. Αν κάποια από αυτά κολλήσουν, ξεφλουδίστε τα με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Όσο ψήνονται οι τηγανίτες, ετοιμάστε τη γαρνιτούρα: σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αγγούρια, τα ραπανάκια, το μέλι, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι καγιέν . Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε τις ζεστές τηγανίτες πατάτας, γαρνίροντας με τη φρέσκια σαλάτα.
Μερίδα για 2 άτομα.
Για τη δημιουργία αυτού του άρθρου χρησιμοποιήθηκε υλικό από τον Anthony William - Medical Medium®
Ο Άντονι Γουίλιαμ, δημιουργός του παγκόσμιου κινήματος χυμού σέλινου και #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times των "The Medium Healer: Cleanse for Health", "The Medium Healer: Help for the Liver", "The Medium Healer: The Most Useful Foods", "The Medium Healer: Thyroid Healing", "The Medium Healer" για την υγεία, "The Medium Healer" και "The Medium Healer" in the Branch: γεννημένος με τη μοναδική ικανότητα να συνομιλεί με το Πνεύμα της Συμπόνιας, το οποίο του παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες για την υγεία που είναι μπροστά από την εποχή του.
Αυτό το ιστολόγιο, το περιεχόμενό του και όλο το σχετικό υλικό παρουσιάζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή. Τίποτα που περιέχεται ή είναι προσβάσιμο από αυτό το ιστολόγιο δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή συνταγή, ούτε υπόσχεση οφελών, αξίωση θεραπείας, νομική εγγύηση ή εγγύηση για τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν . Ποτέ μην αγνοείτε τις ιατρικές συμβουλές και μην καθυστερείτε να τις αναζητήσετε λόγω κάτι που διαβάζετε σε αυτό το ιστολόγιο ή οποιουδήποτε σχετικού υλικού. Η Prirodnik EOOD και η ομάδα της δεν είναι ιατρικά πρόσωπα και δεν ισχυρίζονται ότι παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας πριν αλλάξετε ή διακόψετε οποιοδήποτε τρέχον φάρμακο, θεραπεία ή φροντίδα, ή ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας, άσκησης ή συμπληρώματος ή εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια ιατρική πάθηση , η οποία απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας δεν έχει αξιολογήσει καμία δήλωση, αξίωση ή δήλωση που έγινε ή είναι προσβάσιμη από αυτό το ιστολόγιο ή οποιοδήποτε σχετικό υλικό. Το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου και οποιουδήποτε σχετικού υλικού δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του Prirodnik EOOD ή του κύριου συγγραφέα και δεν είναι εγγυημένο ότι είναι σωστό, πλήρες ή ενημερωμένο. Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους πόρους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται ως αναφορές και βοηθήματα για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να βρείτε άλλους πόρους του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και δεν προορίζονται να δηλώσουν ή να υπονοήσουν ότι η Prirodnik EOOD ή ο κύριος συγγραφέας συνιστά, υποστηρίζει, υποστηρίζει, χορηγεί ή σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο ή συνδέονται με οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό που σχετίζεται με το αναφερόμενο υλικό ή είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εμπορική ονομασία, καταχωρημένο εμπόριο εμπορικό σήμα, λογότυπο, νομική ή επίσημη σφραγίδα ή σύμβολο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να εμφανίζεται στο αναφερόμενο υλικό.
Αυτές οι μίνι φριτάτες δεν περιέχουν αυγά και γαλακτοκομικά - δύο τροφές που συχνά τροφοδοτούν παθογόνα πίσω από μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Φτιαγμένες με...
Αυτή η φρουτώδης απόλαυση πάγου μπορεί να παρασκευαστεί όλο το χρόνο – χρησιμοποιήστε τόσο συσκευασμένα κατεψυγμένα ροδάκινα όσο και αυτά που έχετε μαζέψει και καταψύξει...
Τα ψημένα τριαντάφυλλα μήλου είναι σαν τη γέμιση μηλόπιτας, αλλά χωρίς την τραγανή κρούστα – όμορφα διαμορφωμένα σε φλιτζάνια και σερβίρονται ζεστά, κατευθείαν από το...
Στις μέρες μας, τα καλύτερα πιάτα είναι αυτά που μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές προτιμήσεις. Αυτά τα noodles με κάρυ μπορούν να σερβιριστούν τόσο ωμά...